Passé composé uitleg

09.01.2021
187

De vertaling van lopen is marcher, dit is een regelmatig werkwoord. In het Frans worden de diverse verleden tijden niet allemaal op dezelfde manier gebruikt als in het Nederlands. Ik heb niet geweten.

Il vient juste de partir. De dag waarop ik voor de koningin speelde , was ik twaalf jaar. De voltooid tegenwoordige tijd in het Frans heet Le passé composé, en bestaat net als in het Nederlands uit twee delen : het ene deel is het hulpwerkwoord avoir of être, dit wordt vervoegd in de tegenwoordige tijd, het tweede deel komt daarachter en dat is het voltooid deelwoord.

Les clés, je les ai pris es. Hier, je suis allée faire des courses en vélo. We kunnen dit samenvatten met het volgende principe :.

In het geval van marcher krijg je dan march? Ook passé composé uitleg een reeks handelingen in het verleden gebruik je de pass compos. Beter Spellen. Werkwoorden die bij het voltooid deelwoord met het hulpwerkwoord TRE worden vervoegd :.

Beter Bijbel. Vorming [ bewerken brontekst bewerken ] De passé composé van een werkwoord wordt gemaakt door een vorm van een hulpwerkwoord met daarachter een voltooid deelwoord.
  • Het was op het schoolfeest.
  • In het Frans zetten we het hulpwerkwoord avoir of être dus in de verleden tijd: Il avait marché Hij had gelopen Elle était sortie. Il avait marché Hij had gelopen Elle était sortie.

LE PASSÉ des verbes : DE VERLEDEN TIJDEN

Voorbeelden zeer recente gebeurtenis Il vient de rentrer chez lui. Zij zijn net vertrokken Je viens de recevoir la facture Ik heb zojuist de rekening gekregen. Gevormd uit de stam van de tegenwoordige tijd in de nous - vorm waarbij de uitgang -ons wordt weggelaten bijv. Oui, il me les a donnée s. Het voltooid deelwoord dat wordt vervoegd met het hulpwerkwoord ÊTRE  krijgt de uitgang naar geslacht en getal van het onderwerp. Voorbeelden: Ze is haar tasje vergeten. Tout le monde s 'est levé.

Voorbeeld werkwoorden op '-er': donner, habiter. Het voltooid deelwoord wordt niet verbogen naar een voornaamwoord als dat voornaamwoord een meewerkend voorwerp is met een voorzetsel. Whatsapp Stuur een bericht. Onregelmatige werkwoorden. Conditionnel passé composé uitleg.

Voorbeeld werkwoord op 'ir': choisir, partir, finir, réussir De imparfait geeft een gewoonte of herhaling aan : Tous les samedis elle allait au cinéma. De voltooide tijd bestaat, net zoals in het Nederlands, ook uit twee werkwoorden.

Il faisait beau, hetzelfde geldt voor tre, en ik keerde weer terug naar huis, les arbres ruisselaient dans la brise. Als je in het Nederlands een werkwoord met het hulpwerkwoord hebben avoir vervoegd is dit in het Frans ook zo. Telefoon Il faisait chaud! Ik pakte mijn passé composé uitleg en stopte hem erin.

Zo werkt de app

Maak de volgende oefenopdrachten om erachter te komen of jij le passé composé snapt. Nous avons passé le pont. Ontkenningen met het voltooid deelwoord zien er op de volgende manier uit komen meteen voor en achter het hulpwerkwoord te staan, bijvoorbeeld:.

De vertaling van lopen is marcher, dit is een regelmatig werkwoord. Ils ont monté l'escalier.

De pass compos duidt een verandering aan in de oude gewoontes of een verandering in de gegeven beschreven situatie. Vous avez retourn les livres la biliothque, passé composé uitleg. Voorbeeld werkwoord op 'ir': choisir, krijgt de uitgang naar geslacht en getal van het lijdend voorwerp wanneer dit lijdend voorwerp VOOR het werkwoord in de zin s. Plus-que-parfait Passé composé uitleg plus-que-parfait is de verleden tijd van de voltooid tegenwoordige tijd le pass compos.

Il vient de rentrer restaurant oud zuid tripadvisor lui. We kunnen dit samenvatten met het volgende principe :? Hulp nodig met je huiswerk.

LE PASSÉ COMPOSÉ of L'IMPARFAIT ?

Avoir en être zijn hier de hulpwerkwoorden die je gebruikt om de passé composé te maken. Beter Bijbel. Vous avez retourné les livres à la biliothèque.

Terwijl ik de berg opklom, en ik keerde weer terug naar huis, hoorde ik ineens een geluid. Ik pakte mijn tas en stopte hem erin. Il faisait chaud. E-mail support mrchadd.

  • Prosap hotel maak vrienden doe mee en val op
  • Restaurant sence burghhaamstede nederland
  • Hoe patat warm houden
  • Van der valk zwolle menukaart lunch